Η στήριξη τοπικών επιχειρήσεων σας επιτρέπει να έρθετε σε επαφή με την κουλτούρα ενός τόπου και να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα που συνδέεται με τα εισαγόμενα προϊόντα. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά:
Τοπική και Εποχιακή Κουζίνα: Αναζητήστε εστιατόρια που σερβίρουν τοπικά και εποχιακά υλικά. Αυτό μειώνει τις εκπομπές από τη μεταφορά τροφίμων και στηρίζει την τοπική οικονομία. Πολλά εστιατόρια τύπου farm-to-table ή τοπικές αγορές προσφέρουν φρέσκα και αυθεντικά πιάτα που αναδεικνύουν τις γεύσεις της περιοχής.
Τοπικά Χειροποίητα Είδη: Η αγορά χειροποίητων αντικειμένων στηρίζει τους τεχνίτες και μειώνει τη ζήτηση για προϊόντα μαζικής παραγωγής που απαιτούν διεθνείς μεταφορές. Αναζητήστε αντικείμενα που αντανακλούν τον πολιτισμό και την κληρονομιά της περιοχής, όπως υφαντά, κεραμικά ή κοσμήματα.
Βιώσιμες Περιηγήσεις: Επιλέξτε διοργανωτές περιηγήσεων που δίνουν προτεραιότητα σε βιώσιμες πρακτικές, όπως τον περιορισμό του αριθμού των ομάδων, τη μείωση των αποβλήτων και την επιστροφή στην κοινότητα.
Αγοράζοντας και τρώγοντας τοπικά, στηρίζετε βιώσιμες πρακτικές που ωφελούν το περιβάλλον και ενισχύουν την τοπική οικονομία.
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Green Destinations. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism ή της συγγραφέως
Copyright © Maria Athanasopoulou. All Rights Reserved.