Με τον όρο functional food ή επί το ελληνικότερο «λειτουργικό φαγητό» εννοούμε την τάση να τροποποιείται μια συνταγή ώστε να σερβίρεται μια πιο λειτουργική εκδοχή της
Ο όρος «λειτουργικό φαγητό» στοχεύει στον εμπλουτισμό των συνταγών με βιταμίνες, πρωτεΐνες, στο να την κάνουμε γενικά πιο αγνή, πιο υγιεινή αλλά και πιο ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η ελληνική αλλά και η κυπριακή φύση μας δίνει πληθώρα προϊόντων που μπορούν να επιδράσουν με αυτό τον τρόπο στο φαγητό και το ποτό. Η κίνηση αυτή αποτελεί όχι μόνο μια βιώσιμη πρακτική, αλλά και μια από τις νεότερες τάσεις σχετικά με το τι αναζητά ο σύγχρονος άνθρωπος για το φαγητό και το ποτό του.
Από τα πιο «λειτουργικά» τρόφιμα, θεωρούνται τα φρούτα και τα λαχανικά, που υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία σε Ελλάδα και Κύπρο
Μελετήστε τις δυνατότητες που έχετε ώστε να υπάρχει και στο δικό σας μενού το λειτουργικό φαγητό και ποτό, και επικοινωνήστε την πρακτική σας αυτή με όσο το δυνατόν περισσοτέρους τρόπους.
Αν είστε επιχειρηματίας του τουρισμού και της εστίασης και θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική αυτή ομάδα ταξιδιωτών, ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων με τη δική μας βοήθεια: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism
Φωτογραφία από Shutterbug75 από το Pixabay