Μια απλή μέθοδος για να οργανώσετε τη σωστή χρήση φρέσκων τοπικών προϊόντων για τα πιάτα σας, είναι το εποχιακό ημερολόγιο
Το ημερολόγιο αυτό χρησιμοποιείται για να σημειώνουμε ποια προϊόντα είναι φρέσκα σε κάθε εποχή, ώστε να αναπτύσσουμε αντίστοιχα ένα εποχιακό μενού, στο οποίο θα τα χρησιμοποιούμε φρέσκα προϊόντα.
Κάθε περιοχή έχει το δικό της εποχιακό ημερολόγιο. Με τη βοήθεια ενός εποχιακού ημερολογίου θα μπορέσετε να σχεδιάσετε καλύτερα το μενού της επιχείρησης σας, αλλά και να βρίσκετε ευκολότερα τα προϊόντα που χρειάζεστε
Η ανάπτυξη διαφορετικών μενού ανάλογα με την εποχή είναι μια δημοφιλής βιώσιμη πρακτική και πολλοί επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο την εφαρμόζουν, αφού με αυτόν τον τρόπο τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε είναι πολύ ποιοτικά.
Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism
Φωτογραφία από hudsoncrafted από το Pixabay