Πολλά ξενοδοχεία, ξενώνες, εστιατόρια, πάρκα αναψυχής κλπ, έχουν κοινόχρηστους χώρους που ουσιαστικά παραμένουν αχρησιμοποίητοί η ανεκμετάλλευτοι, επειδή πολύ απλά ο επιχειρηματίας δεν έχει τη γνώση να σχεδιάσει ειδικά για τους χώρους αυτούς πρωτότυπες εμπειρίες, και να τις προσφέρει μετά στους πελάτες του
Επίσης , ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε κάποια διαφορετική χρήση ορισμένων χώρων σας, που λόγω covid δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως παλιά, αυτή την περίοδο.
Παραδείγματος χάριν, μικρές αίθουσές συνεδριάσεων ή συναντήσεων, ή μικροί αχρησιμοποίητοι εξωτερικοί χώροι, που τώρα δε χρησιμοποιούνται λόγω των αποστάσεων που πρέπει να τηρούνται, ίσως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία όμορφων χώρων γευσιγνωσίας η οινογνωσίας ζευγαριών.
Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism
Φωτογραφία από Darkmoon_Art από το Pixabay