Η εκπαίδευση και η κατάρτιση των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων αλλά και του προσωπικού τους στις αρχές του βιώσιμου τουρισμού μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:
Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση: Η εκπαιδευτική διαδικασία βοηθά στην κατανόηση της έννοιας της βιωσιμότητας, των προβλημάτων που προκύπτουν από τις μη βιώσιμες πρακτικές και της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινοτήτων.
Αποτελεσματική Διαχείριση Πόρων: Η εκπαίδευση μπορεί να εστιάσει σε πρακτικές που μειώνουν την κατανάλωση νερού, ενέργειας και άλλων πόρων. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι μπορούν να μάθουν πώς να εντοπίζουν και να διορθώνουν σπατάλες ή να προσαρμόζουν τις διαδικασίες εργασίας τους ώστε να είναι πιο αποδοτικές.
Ανάπτυξη Δεξιοτήτων: Μέσα από προγράμματα κατάρτισης, αποκτώνται δεξιότητες που επιτρέπουν στους εκπαιδευόμενους να προτείνουν και να υλοποιούν βιώσιμες πρακτικές στην καθημερινή τους εργασία. Αυτό περιλαμβάνει την εκπαίδευση σε θέματα όπως η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση και η ορθή χρήση φυσικών πόρων.
Προώθηση Υπεύθυνης Κατανάλωσης: Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν σχετικά με την επιλογή τοπικών, εποχιακών και βιολογικών προϊόντων, προάγοντας έτσι την υπεύθυνη κατανάλωση και τη στήριξη των τοπικών παραγωγών.
Καλύτερη Εξυπηρέτηση Πελατών: Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν καλύτερα με τους επισκέπτες σχετικά με τις βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόζονται και να προτείνουν βιώσιμες επιλογές στους πελάτες, ενισχύοντας την εικόνα της επιχείρησης.
Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism