Μια από τις βασικότερες δράσεις που υποστηρίζουν το Bιώσιμο Tουρισμό σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, είναι η χρήση τοπικών και εποχιακών προϊόντων στο μενού τους.
Τα τοπικά προϊόντα είναι αυτά που θα δώσουν ταυτότητα στο μενού σας, είναι αυτά που θα το συνδέσουν με την περιοχή και την χώρα σας και θα αναδείξουν τις γεύσεις των συνταγών σας.
Επίσης, φροντίστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερο εποχιακά τοπικά προϊόντα. Έτσι τα πιάτα σας θα είναι πιο νόστιμα γιατί θα προέρχονται από φρέσκα υλικά, αλλά επίσης θα έχουν και λιγότερο κόστος για σας.
Η στήριξη της τοπικής οικονομίας είναι μια από τις πιο σημαντικές πρακτικές Βιώσιμου Τουρισμού. Με αυτόν τον τρόπο η επιχείρηση σας θα συνδεθεί με την τοπική κοινότητα και θα κερδίσει καλή φήμη. Η φήμη αυτή θα επηρεάσει τον κόσμο και θα σας φέρει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, συνεπώς περισσότερους πελάτες, άρα περισσότερα κέρδη.
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism