Το κίνημα και η φιλοσοφία του Slow Food γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στους καταναλωτές τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο τα επόμενα
Μιλώντας για slow food μιλάμε ουσιαστικά για μια φιλοσοφία που δίνει ιδιαίτερη σημασία:
Στην προέλευση των πτωχών υλών
Στην ποιότητα των πρώτων υλών
Στην κατανάλωση προϊόντων την εποχή που πρέπει
Στο μαγείρεμα
Το slow food είναι αντίθετό στην με κάθε τρόπο προσπάθεια τυποποίησης των γεύσεων
H φιλοσοφία του slow food θέλει να αποτελεί τον αντίποδα του λεγόμενου fast food και εμπεριέχει επίσης έναν τομέα που ασχολείται με την μελέτη των τοπικών κουζινών, με την αλληλεπίδραση πολιτισμού και γαστρονομίας αλλά και με τον υπεύθυνο τουρισμό, μέσω του οποίου δείχνουμε έμπρακτα ότι σεβόμαστε τον γαστρονομικο πολιτισμό των λαών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κίνημα του Slow Food ιδρύθηκε από τον Ιταλό Carlo Petrini το 1986.
Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism