Τα microgreens, όπως διαφαίνεται και από το όνομα τους, είναι μικρά λαχανικά με ύψος περίπου 2,5-7,5 εκατοστά. Διαθέτουν αρωματική γεύση και συμπυκνωμένο θρεπτικό περιεχόμενο, ενώ παράγονται πλέον σε διάφορα χρώματα και υφές. Τα microgreens συνήθως συλλέγονται σε 7-21 ημέρες μετά τη βλάστηση τους
Τα microgreens μπορούν να αγοραστούν ολόκληρα και να κοπούν στην κουζίνα, παραμένοντας «ζωντανά» μέχρι τη στιγμή που θα καταναλωθούν.
Τα microgreens αναπτύσσονται πολύ εύκολά και μπορούν να καλλιεργηθούν σε διάφορες τοποθεσίες, όπως σε υπαίθριους χώρους, σε θερμοκήπια, ή ακόμα και στο περβάζι των παραθύρων του σπιτιού ή της επιχείρησης σας.
Διαφορετικοί τύποι microgreens
Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες παράγονται με σπόρους από κουνουπίδι, μπρόκολο, λάχανο, ραπανάκι, ρόκα, μαρούλι, ραδίκι, άνηθο, καρότο, μάραθο και σέλινο, σκόρδο, κρεμμύδι, πράσα, σπανάκι, πεπόνι, αγγούρι και κολοκύθα κλπ
Τα microgreens διαθέτουν διάφορες γεύσεις, από ουδέτερή έως πικάντικη, ελαφρώς πικρή κλπ, ανάλογα με την ποικιλία. Σε γενικές γραμμές, η γεύση τους θεωρείται ισχυρή αλλά και συμπυκνωμένη. Τα microgreens είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά. Οι περισσότερες ποικιλίες τείνουν να είναι πλούσιες σε κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και χαλκό. Είναι επίσης σπουδαία πηγή αντιοξειδωτικών. Επιπλέον, επειδή η περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά είναι συγκεντρωμένη, συχνά περιέχουν υψηλότερα επίπεδα βιταμινών, ανόργανων και αντιοξειδωτικών από την ίδια ποσότητα ώριμων πράσινων λαχανικών.
Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism