Βιώσιμα Eστιατόρια! Πρόκειται για έναν διαφορετικό τρόπο επιχειρείν στον τομέα της εστίασης.
Στα βιώσιμα εστιατόρια το ζητούμενο είναι η παραγωγή υγιεινού φαγητού ενώ παράλληλα είναι δεδομένο το ενδιαφέρον για την προστασία του πλανήτη, μέσω διάφορων δράσεων!
Λέγοντας υγιεινό φαγητό μένουμε ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ποιοτικό και νόστιμο φαγητό.
Στα Βιώσιμα Εστιατόρια χρησιμοποιούνται οργανικά υλικά, τοπικά προϊόντα, που παράγονται με σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον.
Η απουσία χημικών από τη διαδικασία παραγωγής των τοπικών προϊόντων είναι ο κύριος λόγος για την υγιεινή αλλά και την πολύ καλή γεύση της κουζίνας που προσφέρεται από τα Βιώσιμα Εστιατόρια.
Φυσικά, ζητήματα όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η παραγωγή όσο το δυνατόν λιγότερων αποβλήτων, κλπ. συμπληρώνει τον πίνακα της βιωσιμότητας σε ένα εστιατόριο.
Δείτε σε επόμενα άρθρα μας αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους ένα εστιατόριο μπορεί να γίνει βιώσιμο και να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό του, ενώ ταυτόχρονα κάνει καλό στο περιβάλλον και την τοπική του κοινότητα!
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism